top of page

HIKING

Prachtige vergezichten, bergtoppen, meren, dalen....tot zover het oog rijkt. Onbeperkte wandelmogelijkheden in het hart van Salzburgerland.

Hiking met kids

FACTS

gipfelbox.jpg
gipfelspiel.jpg
gipfel.jpg

GIPFELSPIEL, THE SALZBURG SUMMIT GAME

Begin aan een spannende themawandeling over de zeven toppen van de Salzburger Sportwelt en luister naar wat de berg je te vertellen heeft. De bijzondere wandelbelevenis rond de welwillende koningin en haar edellieden is een "wandel"-ontdekkingsreis door de bergen van de Salzburger Sportwelt. Het idee erachter is: De zeven bergen symboliseren de "Welwillende Koningin en haar zes edellieden" . Elke bergtop heeft een verhaal te vertellen, deelt zijn boodschap en biedt een stukje wijsheid voor bergliefhebbers. Dus als je op pad gaat, wandel je niet alleen door een prachtig berglandschap, maar kom je ook stap voor stap dichter bij de wijsheid van de bergen. 

 

DE 7 BERGTOPPEN:

  • Bischofsmütze, de welwillende koningin (in de vallei van Filzmoos)

  • Saukarfunktel, de dichter (stadje in de Flachau-vallei)

  • Hochgrundeck, de genezer (dalstad St. Johann im Pongau)

  • Penkkopf, de tovenaar (daldorp Wagrain-Kleinarl)

  • Lackenkogel, de bewaker (stadje Altenmarkt-Zauchensee)

  • Rossbrand, de verkenner (valleistad Radstadt)

  • Gerzkopf, de drager van geheimen (dalstad Eben im Pongau)

De bergtopbox met reisboek voor persoonlijke notities en inspirerende bergrituelen, wandelkaart, karabijnhaak en hanger voor bergspel. Deze is bij ons verkrijgbaar voor € 19,90  en jullie bijzondere wandelbelevenis kan beginnen. Bij het voltooien van alle 7 Gipfels ontvang je een aandenken !

HIGHLIGHTS

--> Nieuwe en uitdagende wandelervaring

--> 7 toppen in willekeurige volgorde

--> een reliëf stempel op iedere top

--> mooie persoonlijke spelbox

--> gadgets, karabijnhaak, notitieblok en wandelkaart

Links:

 

Salzburger Gipfelspiel

Flachau gipfelspiel

FACTS

wagrainiserlebniswelt.jpg
floriserlebnispad.jpg
geisterberg.jpg

HIKING WITH KIDS

Speciale beleveniswandelingen voor kinderen van klein tot groot. Altijd met de lift naar boven, waarna het avontuur kan beginnen. Flachau, Wagrain en Alpendorf kennen zo allen hun eigen speciale kinderwandelingen.

Het Flori's Erlebnispad bevind zich in Flachau, bovenaan de Starjet. Deze (zelfs kinderwagen vriendelijke route zit bordevol attracties, spellen en een raadselparcours. Los je het raadsel op, dan kan je je aandenken bij de VVV ophalen. Alpendorf kent zijnmagische Geisterberg, waar een route in het teken staat van vuur, water, lucht en aarde. Wagraini's Grafenberg ligt op kleine afstand van Flachau. Met de gondel kom je in het Erlebnispark, met talrijke speelstationen, een bergmeer, een vlot, klimtoestellen, boulderwand...teveel om op te noemen. Wederom een prachtig avontuur met een even zo mooi uitzicht.

Highlights

--> Kind- & familievriendelijke wandelingen

--> De avonturenbergen in Snowspace Salzburg

--> rolstoelvriendelijk en veilig

--> Maak de wandeling zo lang als je wilt en kunt.

Links:

 

Flori's Erlebnispad

Flachau

Wagraini's Grafenberg

Wagrain

Geisterberg Alpendorf

FACTS

algemeenBG.8.jpg
flachau zomer.jpg
25be981e-becd-49d5-94d3-43ede4f6433c.jpg

GRATIS WANDELINGEN MET GIDS

Echt een fantastische manier om de omgeving te ontdekken, met een lokale gids en geheel kosteloos (de meeste) met de Flachau Sommercard.  Soms moet je je opgeven maar veelal moet je je melden bij het Aktiv Treffpunkt in Flachau. En off you go....De wekelijkse kennismakingswandeling door Flachau, een mooie wandeling door het Marbachtal naar de Marbach Alm, de imposante Panoramatour naar de gipfel Griessenkarecks of de Weg der Guten Wunsche, die pal achter het chalet omhoog voert naar de Sattelbauer. Ook een geweldige wandeling in de wintermaanden met dikke pakken sneeuw.

FEITJES

--> gratis wandelingen met de Sommercard

--> lokale gidsen met inside informatie en tips

--> alle gradaties en lengtes

Links:

 

Wandelingen met gids

Een overzicht

Lackenkogel Route

Een bucketlist wandeling

FACTS

hikingstarjet.jpg
hikinggriessenkar.jpeg
hikingflachau.jpeg

HIKING OP ELK NIVEAU

Flachau is een fantastische uitvalsbasis met ontelbaar veel wandelmogelijkheden.  Eenvoudige dagtochten, tochten speciaal met kinderen, middelzware berghikes tot hoogalpine en meerdaagse huttentochten. Waar je ook heen gaat: altijd superfrisse berglucht, prachtige trails, supergroene dalen, mooie bergmeren en adembenemende vergezichten. Flachau is bovendien nog eens zeer goed georganiseerd op hiking gebied en biedt dan ook veel informatie over de wandelingen, goede wandelkaarten zijn bij ons gratis verkrijgbaar en de routes zijn goed uitgezet en gemarkeerd. Van de Höhenwanderung Griessenkareck, Rund um den Koppen tot de Faulkogel en de Mosermandl. Alleen de namen klinken al mooi...

FEITJES

--> hiking op ieder niveau

--> goed georganiseerd, makkelijk te ondernemen

--> gratis wandelkaarten en goede markeringen

--> gratis gegidste hikes vanaf 2 dagen verblijf in Auhof

Links:

 

Flachau Tourismus

Wanderungen

The beste hiking tips in Flachau en omstreken

Komoot walks Flachau

WANDELSCHOENEN AAN,
DE BERGEN ROEPEN JOU

Gratis Wandelingen
Hiking op elk niveau
Gipfelspiel
Food & Beverages
bottom of page