top of page
winterfun.jpg
Skiën

SKIPARADIJS ZAUCHENSEE

Aan het einde van het Flachau-dal, 15 minuutjes met de skibus of skiënd met de nieuwe Panoramalink, kom je bij de skigebieden Kleinarl & Flachauwinkl met een directe skiverbinding naar Zauchensee.


Het skigebied ligt ongeveer 70 km ten zuiden van de stad Salzburg, idyllisch ingebed tussen de bergen van de Salzburger Pongau, en is heel gemakkelijk te bereiken via de Tauernautobahn, de A10. Hier kun je meer dan 80 kilometer piste ontdekken en 25 moderne liften en kabelbanen gebruiken, van Zauchensee via Flachauwinkl tot aan Kleinarl. Op de drie skibergen Rosskopf, Gamskogel en Tauernkar genieten zowel professionele skiërs en snowboardfreaks als  ontspannen skiërs en gezinnen volop van het uitgebreide aanbod op en buiten de pistes. 

zauchensee_skiparadies.png

DALSTATION HIGHPORT, FLACHAUWINKEL

project_talstation_highport_01.jpeg

Aan service en verzorging in Oostenrijk geen gebrek, zoals we van de Oostenrijkers gewend zijn. In Flachauwinkl is het niet anders... alsof je op een vliegveld het terminal gebouw binnenloopt. De Highport in Flachauwinkl, de toegangspoort tot Zaugensee.  Dit prachtige bouwwerk is van alle gemakken voorzien, zoals een eettentje, skishop, pinautomaat, kassa's, ruime parking, toiletten en de roltrappen brengen je naar de prachtige en snelle skiliften.

Flachauwinkl en Highport zijn gelegen aan het einde van het Flachaudal en zijn vanuit het chalet makkelijk te bereiken per auto (15 minuten) of met de skibus. De skibus stopt tegenover het chalet. Mocht je voor een actieve ochtend gaan dan kun je ervoor kiezen over de piste naar Flachauwinkl te gaan.  Met de nieuwe Panoramalink ga je naar Kleinarl, ski je een heerlijke ochtend afdaliing naar beneden en pak je de 1 minuut skibus naar de overkant. 

SPECIALS ZAUCHENSEE

2016-skigebiet-zauchensee-huber-hans-photos-17.jpg

Een plek met een rijke Worldcup geschiedenis.

 

Wanneer je bovenaan de 4-er Schwarzwandbahn komt, zie je de Weltcupexpress (funiculair) al omhoog lopen, met daarnaast de duizelingwekkend steile start van de Super-G afdaling. Snelheden van ver boven de 100 km/u worden hier over slechts een paar honderd meter bereikt. 

 

In Zauchensee worden al 40 jaar de FIS wereldkampioenschappen skiën gehouden. Op de Kälberlochpiste op de Gamskogel, een van de moeilijkste en spectaculairste parcoursen bij de wereldkampioenschappen voor vrouwen, worden vooral de Speed-afdaling en de Super-G gereden.  Zauchensee biedt met trainingscentrum Kogelalm, dat beschikt over twee afgezette trainingstrajecten voor slalom en reuzenslalom, ideale omstandigheden voor de kinderen.

Om het plezier op de pistes met anderen te kunnen delen zijn er drie SkiMovie-parcoursen: funslope op de Gamskogel, reuzenslalom bij de Kogelalm en parallelslalom bij de Seekarlift. Bovendien zijn er Skiline-fotopoints bij Gamskogel II en op de Rosskopf. Ook buiten de uitstekend geprepareerde pistes biedt Zauchensee eersteklas skiplezier. Het skigebied is ook een hotspot voor freeriders. Naast de beroemde 'East'-variant van de Gamskogel zijn er ook aantrekkelijke afdalingen op de ongerepte hellingen.  Daar kun je het best heen met plaatselijke gidsen van een van onze skischolen, die precies weten waar de perfecte poedersneeuw verborgen ligt. Ook het TeamNL skiteam is hier vaak te vinden.

NIEUW: 12 bergtoppen, 5 dalen en eindeloos veel mogelijkheden – dankzij de nieuwe Panorama Link kabelbaan kun je van A naar Z skiën – van Alpendorf via Wagrain, Flachau, Kleinarl naar Zauchensee/Flachauwinkl.

ZAUCHENSEE

2016-skigebiet-zauchensee-nadia-jabli-photography-23.jpg

Sommige plekjes zijn moeilijk uit te leggen, waarom we het zo fijn vinden. Zauchensee is er daar eentje van. Vanuit Flachauwinkl neem je een dubbele lift naar boven en mag je meteen kiezen uit meerdere afdalingen die je allemaal naar Zauchensee brengen, een pittoresk dorpje dat aan alle kanten ingesloten wordt door pistes en bergwanden. 

Waarom vinden we het hier zo fijn en mooi ? Ik denk allereerst door de diversiteit aan pistes. Je hoeft niet teveel na te denken welke lift je neemt en waar je uitkomt. Het brengt je altijd terug naar Zauchensee en boven heb je altijd de keuze, wil je wat harder of ga je voor de lange blauwe bospaden.  Daarnaast is de capaciteit en verdeling in het gebied gewoon erg goed. De wintersporters verspreiden zich snel en dankzij de (soms enorm) brede pistes voelt het prettig, plezierig en veilig aan. Zauchensee en Flachauwinkl bieden samen uitdagende en afwisselende afdalingen, brede carvingpistes, uitstekende freerideroutes, waaronder de legendarische 'East' op de Gamskogel, meerdere treeruns en een sportieve geschiedenis met wereldkampioen afdaling Michael Walchhofer, die hier woont.

Zauchensee heeft 80 kilometer piste, 25 liften en kabelbanen lopend  over de drie skibergen Rosskopf, Gamskogel en Tauernkar. Dankzij zijn hoge ligging (1000+) is het absoluut sneeuwzeker en de kwaliteit blijft dankzij de beschutte ligging vaak lang goed, ook in het warme maart.

in Flachauwinkl en Zauchensee kan je je gemakkelijk meerdere dagen vermaken, het heeft heerlijke berghutten voor de snelle hap of de wat bijzonderdere restaurantjes in Zauchensee. 

Aan het eind van de dag pak je de lange ligt weer omhoog en daal je af naar Flachauwinkl Highport. Nog even de schattige Ofenturl Apres Ski in voor een schnapps, een biertje en een dansje en hoppa de skibus in. Tot voor het chalet.

bottom of page