top of page
IMG_20200119_184915_414.jpg
snowspace logo.webp

G-LINK GONDEL
2309 meter lang
130 persoons gondel
10 minuten

Flachau-Wagrain

FLACHAU

Onze geliefde thuislokatie, het uitgangspunt voor geweldige ski & board dagen door prachtig Snowspace Salzburg en Ski Amadé. Vele kilometers piste, veel liften, topfaciliteiten en connecties met Wagrain, Alpendorf en Kleinarl. 

Vanuit Flachau gaan er drie liften omhoog: de Starjet, Achterjet en de Spacejet. De dichtstbijzijnde voor ons is de Achterjet die je in 10 minuten naar 1600 meter hoogte brengt. Vanuit daar kun je alle kanten op, want na deze eerste relatief lange liften (die je brengen naar 1500-1800 meter hoogte) strekt zich een groot skigebied uit, op allerlei hoogtes, met allerlei gradaties. Het skigebied leent zich uitstekend voor groepen met diverse niveaus en ook als beginner kun je zo ongeveer in ieder hoekje komen. Aan de Flachau zijde bevindt zich 120 km piste en met de G-link verbinding naar Wagrain en de Panoramalink naar Kleinarl opent zich een inmens groot gebied, wat zelfs in een volle week al uitdagend is om allemaal te skiēn.

De meeste pistes bij Flachau gaan door en langs mooie naaldbossen en dat geeft een gemoedelijk en veilig gevoel. Ook voor kleine kinderen is er hierdoor een natuurlijke afscheiding en bij mistig weer kun je nog goed zien waar de piste loopt. Vanaf de 'huisberg' van Flachau begint een mooie blauwe afdaling tot in het dal waar beginnelingen zich een hele week mee kunnen vermaken. Aan de rand van het dorp zijn enkele oefenliften voor de allerkleinsten. De 'huissberg van Flachau draagt de naam Griessenkareck en heeft zijn top op 2.000 - met de skilift kom je tot een hoogte van 1.881 m.

paar Skinig

12 Peaks Tour

De naam verraad het al, 12 bergtoppen op een dag ? 12 keer een magnifiek uitzicht. 12 schitterende selfies. De Maar liefst twaalf bergtoppen,  maar ook 5 dalen en 210 kilometer piste: dankzij de nieuwe Panorama Link-kabelbaan die Snow Space Salzburg met de aangrenzende skigebieden Flachauwinkl en Zauchensee verbindt kunnen wintersporters  nog meer kilometers achter elkaar maken. En slaag je erin,  alle 12 bergtoppen te overwinnen, ontvang je een bijzondere verrassing.  Een enorme dag, dus vroeg vertrekken en niet te lang aan de lunch. Hoe lekker het zonnetje ook is...

De ‘Flying Mozart’ en de Grafenbergbahn in Wagrain geven toegang tot de ‘12 Peaks Tour’.

Om deel te nemen dien je je te registereren op skiline.cc en je skipasnummer achter te laten en je kunt je opmaken voor 12 bergtoppen, 30 liften, 46 km of slopes in 21 ski runs. Lukt je dat op 1 dag ?

Ben je geslaagd dan kun je bij het ticketoffice een mooie attentie ophalen, als herinnering aan een fabelachtige tour.

Lees hier meer over de 12-peaks tour in Flachau

24db092d-40dd-4561-9fec-9b6cc51b1362.JPG

DE FABELACHTIGE PANORAMALINK 

Een nieuwe liftverbinding iis in 2021 geopend. en wat voor eentje. Yes! en so wow. Van Flachau direct naar Kleinarl/Shuttleberg, waarbij 3 gebieden aan elkaar verbonden zijn: Flachau (Snowspace), Kleinarl/Shuttleberg en Zauchensee/Flachauwinkl.

Vanaf Flachau (bijna boven aan de Flying Mozart) brengt de Panoramalink je direct naar Kleinarl, vanwaaruit je kunt skiēn of boarden naar Absolutpark en naar Flachauwinkl. Met een 2 minuten busverbinding kun je hij Highport de lift pakken naar Zaugensee. Een absoluut gouden verbinding.

Voor de snowboarders: Absolutpark, Oostenrijks grootste funpark. Verspreid over 15 kilometer, meer dan 100 obstakels zoals Jib park, the Stash en de Rail Yard.

Absolutpark_springbattle_57.jpeg

SKI AMADE APP

Alle skigebieden hebben een uitstekende Wifi verbinding op de liftstations. De eigen ski app heeft een grote hoeveelheid functies, waaronder als nieuwste de "friendstracker functie". De nieuwe functie 'Friend Tracker' laat op super realistische 3D-kaarten zien, waar je vrienden op dat moment in Ski amadé zijn en zo kunt terugvinden. Verder bied de app je:

 • Super realistische 3D-pistekaarten

 • Interactief panorama

 • Vooraf je skidag plannen

 • Persoonlijk profiel met My Skiamadé

 • Persoonlijke routing met behulp van de 'Navi'-functie

 • 'Points of Interest' zoals kabelbanen, liften, pistes, hutten, accommodaties

 • Weergave van de afgelegde pistes en aantal kilometers, hoogtemeters en behaalde snelheid

ski amade app.jpeg

WAGRAIN EN ALPENDORF

De hyperhoge gondel (goed voor 126 personen!) brengt je binnen now-time over een afstand van 2300 meter van Flachau naar Wagrain waar je wederom een reusachtig skigebied voor je ligt, tussen Wagrain en Alpendorf.

180214-zo-flachau-dsc_3833_-1920x1067.jp

HERMANN MAIER TOUR

Beleef het pure skiēn en de beste en mooiste highlights van Snowspace Salzburg op de (vernieuwde) Hermann Maier tour, vernoemd naar de legendarische lokale skiheld. Deze tour geeft je 35 kilometer piste, meer dan 6700(!) hoogtemeters en 20 skiliften liften. Echt geweldig. Go go go. En doorskiên hoor, want het is een beste rit.

 

Zo exploreer je het skigebied (althans een aantal mooie plekjes en afdalingen) in 1 volle dag. 

Wat kun je verwachten tijdens deze prachtige tour ?

 • Starjet 3  mountain station

 • Grafenberg

 • Sonntagskogel

 • Hirschkogel

 • Gernkogel

 • Top of Snow Space Salzburg

Hermann Maier is zoals gezegd de onbetwiste ski-ster uit Flachau. Hermann Maier was een professioneel Oostenrijks alpineskiër. Gedurende zijn loopbaan als skiër veroverde Maier onder andere vier maal de wereldbeker algemeen, twee Olympische gouden medailles en drie WK-titels. In de plaatselijke VVV is een permanente tentoonstelling over zijn leven. 

hermann maier tour.jpeg

KAARTEN SKIGEBIEDEN SKI AMADE-SNOWSPACE FLACHAU

Bekijk alle ski kaarten van Ski Amade, Absolutpark en Snowspace Salzburg. Dan kan je alvast even wegdromen en skitrips voorbereiden.

36eac4b72473340d_a6e3ddb28d391480@2x.jpg

LINKS & WEETJES

De faciliteiten en mogelijkheden zijn zo groot en zo overweldigend dat het onmogelijk is om alles op onze site te kunnen vertellen. Mocht je toch dieper willen graven en ontdekken, we hebben enkele nuttige links en weetjes op een rijtje gezet.

Of klik hier voor skipanorama Flachau.com

Chill-House-Absolut-Park-JibKing2015-8.j
bottom of page