top of page
Zoeken

Coronaregels 2021-20222 zijn bekend

Bijgewerkt op: 8 dec. 2021Update 8-12-2021: inmiddels zit Oostenrijk in lockdown en zijn de regels en maatregelen aan snelle en veelvuldige verandering onderhevig. De lockdown staat gepland tot 12 of 17 december, zodat het winterseizoen "normaal" voor ons kan beginnen Wij wachten momenteel tot de volgende persconferentie of er nog veranderingen en houden het in de gaten voor u.


ADVIES: wij raden u aan de het reisadvies van buitenlandse zaken door te lezen voordat u afreist naar Flachau. Hierin staat alle inreisbeperkingen en maatregelen (zoals oa de 2G regels en de regels omtrent de geldigheid van vaccinaties) vermeld.


Oorspronkelijk bericht:


Oostenrijk heeft de regels van het aankomende winterseizoen half september bekend gemaakt. Uiteraard zijn deze onderhevig aan veranderingen, maar over het algemeen mooi nieuws. We kunnen wintersporten met Apres Ski maar met een kanttekening:


" Op alle skipistes gaat de zogenaamde 3G-regel gelden. In het oostenrijks: geempfd (ingeënt, genesen (genezen) of getested (getest). In de praktijk betekent dat dat mensen van de skiiften gebruik mogen maken als ze een bewijs van vaccinatie hebben (coronapas) of een geldig test- of herstelbewijs. Er hoeft geen afstand te worden gehouden, maar het gebruik van FFP2 maskers is verplicht. (note: let op dit zijn andere maskers dan de bekende blauw-witte)


"Aanvullend wordt vermeld dat mocht het aantal coronapatienten op de IC oplopen van de huidige 200 naar 300+, dan zullen de regels voor niet-gevaccineerden aangepast worden en aangescherpt. In dat geval mogen niet-gevaccineerden geen apres ski gelegenheden bezoeken, ook niet met een negatieve test uitslag.


Vanaf dat moment is een negatieve zelftest ook niet meer geldig voor het gebruik van kabelbanen, bezoeken van restaurants, bars en hotels. Niet gevaccineerden moeten dan een negatieve PCR-test laten zien "


Meer informatie en wijzigingen kunt u volgen op reisadvies van buitenlandse zaken:


Tip: je kan je hier aanmelden op een land en zo ontvang je updates automatisch wanneer de regels veranderen.


We mogen weer de sneeuw in. Dat is nog eens een fijne blog.


Pas goed op elkaar en stay safe !!


Ivo en Marjolein0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page