top of page
skiamade kleinarl.jpeg
kleinarl logo.png
Absolut-Park Logo.jpeg

KLEINARL - SHUTTLEBERG

Aan het einde van het Flachaudal, ook via de piste verbonden aan Flachau en Wagrain, ligt Flachauwinkl, de shuttleberg en Kleinarl.  Een apart stukje wintersportgebied met een heerlijk ontspannen karakter. Op de Shuttleberg kunnen wintersporters genieten van 40 km uitstekend geprepareerde pistes, én elke dag iets nieuws uitproberen: van brede, blauwe kindvriendelijke pistes, spannende themapistes, ongerepte skiroutes tot en met het grootste snowpark van Oostenrijk. Hier valt echt telkens weer iets anders te ontdekken. Door de komst van de Panoramalink wordt er grotere drukte verwacht dus worden pistes uitgebreid en verbreed. zoals de nieuwe rode piste ‘Lumberjack’: Op de Shuttleberg worden de pistes en aansluitingen dan ook uitgebreid en aangepast. Hiervoor wordt de toegang tot de Fürstwandpiste naar Kleinarl aangepast en komt er een nieuwe rode piste langs het traject van de Lumberjack Shuttle.

paar Skinig

Events

Ieder skigebied, of je nu in Flachau bent, Alpendorf of Absolutpark organiseert vele evenementen. Van de Weltcupraces in Flachau tot het wat kleinschaligere kinder race event in Zauchensee.

Zo vind bijvoorbeeld vanaf 12 maart de spectaculaire SpringBattle plaats in Absolutpark.  Of voor 12de keer de sensationele night slalom (weltcupraces) in Flachau op 1 januari 2022.  Of toch naar de kerstmarkt aan en rondom het Zauchensee meer. Een evenement is altijd leuk, als extraatje tijdens uw verblijf.

Op de vele websites vind je ze afzonderlijk en kan je selecteren op datum. De verzamelsite is die van SkiAmade, wat als een soort verzamelplatform fungeert voor alle evenemten.

Links winterevents

* Volg de link naar Ski Amade en kijk wat er plaatsvind tijdens jouw verblijf

* De winter events in Snowspace fSalzburg (Flachau, Wagrain) vind je via deze link

4f0e90a6-fbc8-4774-b390-052c416c8a90.JPG

ABSOLUTPARK

De Shuttleberg is het meest bekend onder de snowboarders en freestylers door het hier gelegen Absolutpark, één van de grootste snowparks ter wereld. Freestylers en snowboarders kunnen zich op dit enorme terrein met ongeveer 100 perfecte obstakels helemaal uitleven. Het park heeft aparte delen voor beginners, gevorderden en die-hards. en zelfs als 'gewone skiër is er voldoende piste over en kun je een kijkje komen nemen. Ook Kinderen en jongeren kunnen dus veilig hun freestyle-tricks maken en oefenen. 

 

Het 'Chill House' is een populaire ontmoetingsplek waar ze kunnen relaxen, boulderen of skaten op de Mini Ramp.

Naast bekende Oostenrijkse freestylers en plaatselijke toekomstige sterren trainen er regelmatig internationale topsporters in het Absolut Park.
Het feit dat er nationale én internationale 'Snowboard & Freeski Contests' worden gehost bevestigd het hoge kwaliteitsniveau van het park.

Door de reusachtige omvang en groot aantal obstakels en parcours is het onmogelijk dit even kort samen te vatten. Een kijkje op de website Absolut Park is zeker de moeite waard.

www.absolutpark.com

Absolutpark_springbattle_57.jpeg

KAARTEN SKIGEBIEDEN SKI AMADE-SNOWSPACE FLACHAU

Bekijk alle ski kaarten van Ski Amade, Absolutpark en Snowspace Salzburg. Dan kan je alvast even wegdromen en skitrips voorbereiden.

36eac4b72473340d_a6e3ddb28d391480@2x.jpg
bottom of page