top of page
12719c0d-341f-4415-9b5e-ea42f12dab3b.JPG

Het dorp Flachau

Natuurlijk staat Flachau ten eerste bekend als wintersportdorp en als zomervakantie bestemming, maar soms vergeet je ook wel eens dat Flachau gewoon een dorpje is met 2600 vaste inwoners, op een hoogte van ruim 900 meter, met een prachtige oude dorpskern, mooie dorpse wandelpaden, bruggetjes en riviertjes, een kerkje, begraafplaats, winkeltjes, horeca en de noodzakelijke voorzieningen.

Het is niet groot, maar voor zijn maat is er genoeg te doen, beleven, kopen en genieten. We geven u graag even een korte rondleiding.

AUHOF

Klein beetje wegwijs...

sparflachau.jpg

SUPERMARKT

Vanwege het grote aantal toeristen heeft Flachau maar liefst 3 supermarkten. De SPAR (in het centrum), de M-Preis op enkele minuten van het chalet en de Penny, bij binnenkomst van het dorp

Apres ski algemeen.jpeg

APRES SKI

Velen kennen natuurlijk de Hofstadl Apres Ski Tempel of de Dampfkessel, maar er is zoveel meer.  Zowel vlak na de piste in de vele kroegen en schirmbarren als in de avond uurtjes. in de Musistadl of de Downtown.

 

Bekijk hier de Apres Ski in Flachau 

achterjet.jpeg

PINAUTOMAAT

Flachau heeft een paar pinautomaten: 1tje in het centrum, 1tje bij de Achterjet en binnenkort ook 1tje pal tegenover Auhof. Overal in de omgeving kun je met de kaart betalen. Sommige restaurants hanteren wel een minimum van 10-20 euro per pintransactie.

12719c0d-341f-4415-9b5e-ea42f12dab3b.JPG

NON-FOOD

Verspeid door Flachau vind je diverse winkeltjes met prularia, een sigaretten en krantenwinkeltje, een kantoorboekhandel en natuurijk een behoorlijke hoeveelheid wintersportwinkels. Altenmarkt heeft wat meer andere non-food shops, zoals bijv schoenen, mode en fashion.

VVVflachau.jpeg

VVV Tourist Office

In het centrum, onder het karakteristieke boogje door op de Dorfplatz bevind zich het tourism office (VVV) waar je allerhande tips, folders en informatie kunt krijgen over de flachau en de omliggende regio.

essen-trinken-flachau.jpeg

RESTAURANTS

Aan eetgelegenheden en restaurants in Flachau geen gebrek, voor een hapje, drankje of beiden. Van hamburgertent, tot Schnitzeleck, van Aziatisch, traditioneel oostenrijks met rodelen of gewoon de nachtelijke kebab- en pizza tent.

 

Klik hier voor een overzicht 

diesel Gas

TANKEN-LADEN

Aan de rand van Flachau (op 2 minuten van Auhof) ligt een voordelig tankstation. Tesla heeft een eigen laadstation bij het dalstation Achterjet.  Op diverse plaatsen in het dorp kun je electrisch laden. .Bij Auhof is electrisch laden nog niet mogelijk.

Ook Altenmarkt heeft een tankstation met waslokatie.

breitfuss.jpeg

MEDISCH

Uiteraard heeft Oostenrijk uitstekende medische voorzieningen en reddingsdiensten. Het dorp heeft een vaste dokterspost (Dr Breitfuss, die bijzonder goed is uitgerust voor alle calamiteiten. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is Sankt Johann im Pongau.

Flachau heeft geen apotheek. De dichtstbijzijnde is in Altenmarkt (+/-10min)

spar flachau.jpeg

WINKELS

Naast de supermarkten heeft Flachau een traditionele boerenwinkel (rechtstreeks van de boerderij), een bakkerij en een patisserie bakkerij.

full.jpeg

Brandweer &
Politie Flachau

Aan de doorgaande weg in Flachau ligt het brandweer station en het politiekantoor.

De vaste noodnummers in heel Oostenrijk zijn:

Algemeen  112

Alpine notruf 140

Politie 133

Brandweer 122

bottom of page