top of page
paularei-restaurant-bar flachau.jpeg

Eten, drinken en stappen

De apres ski is al legendarisch (dus pal na het skiën) maar na het avondeten gaat het feestje gewoon door. Van ierse pub tot live muziek in de Musistadl of gewoon een biertje in de bierstube ?  De keuze is reuze.

Bovendien heb je in het basisverblijf een cateringvrije dag, waarbij je heerlijk uit eten kunt gaan in één van de vele restaurants. Wij geven je alvast een overzicht van de mooiste en gezelligste plekjes.

AUHOF

Traditioneel pareltje

De Sattelbauer

Sattelbauer_Winter.jpeg

Op een geweldige lokatie, op een skivrije bergkam, ligt de traditionele boerderij Sattelbauer. Een fantastisch ingericht restaurant, vaak met live oostenrijkse muziek en traditioneel eten zoals de Schweinhaxen of de echt overheerlijke mixed grill met de geweldige groenten. Sattelbauer is te bereiken per taxi (4x4) en na het eten kun je afdalen met een rodel (€3,00 per slee) over de 6km half verlichte piste. Mega tof, maar wel voorzichtig zijn ajb. Populair en vol, dus zeker ruim vooraf reserveren, voor je aankomst!

Lokatie:  Bergkam Flachau

Website: www.sattelbauer.at

Doe maar gewoon

Unterbergalm

unterbergalm-flachau-restaurant-skihuett

Een geheim plekje, stokoud en zeer traditioneel restaurant naast de Achterjet piste, op 10 minuten van het chalet. Een hoog 'doe maar normaal' gehalte, zeer vriendelijke bediening en een typisch Oostenrijkse kaart met kaasknochen, apfelstrudel en kaisersmarrn. Kortom: lekkernijen uit de regio in een klassiek Oostenrijkse berghut.

Lokatie:  Dalstation achterjet

Website: www.munzen.at/de/restaurant-unterbergalm-flachau.html

Asia cooking

Hoegascht

hoagascht flachau.jpeg

Tja, hoe moeten we restaurant Hoegascht omschrijven, een beetje een vreemde eend. Het laat zich het best omschrijven als een fusie tussen de Pongauer en de Aziatische keuken. Superverrassend, niet goedkoop, maar uniek in Flachau en de maaltijden zijn van hoge kwaliteit. De inrichting van deze oude boerderij is echt fantastisch, centraal gelegen met een prachtige houten look en donkere en knusse sfeer.

Lokatie:  Centrum Flachau

Website: www.hoagascht.at

Divers en modern

De Paularei

paularei flachau.jpeg

Op slechts vijf minuten van het chalet ligt de hippe en moderne Paularei. Zeer populair vanwege zijn moderne inrichting en ontspannen sfeer, maar ook zeker en vooral vanwege het diverse menu. Onze groepen komen hier vaak, ook vanwege zijn ligging. Zo kun je als groep genieten van pizza's, mexicaans eten, wokschotels, hamburgers, kortom voor ieder wat wils, kinderen en volwassenen.  

Lokatie:  Hoofdstraat Flachau

Website: www.paularei.at

Dans, eet en dans

De Hofstadl

hofstadl.webp

Ben je een die hard en ga je gewoon aan één stuk door ? Dan is de Hofstadl iets voor jou. Na de 16h tot 19h00 apres-ski stroomt de tent (deels) leeg en wordt de Hofstadl omgebouwd tot half restaurant. Zo kun je blijven na het drinken en dansen aanschuiven voor een heerlijke maaltijd om daarna weer verder te gaan met dansen. Hou er rekening mee dat het druk kan zijn, ook tijdens het eten en na je maaltijd gaat de Hofstadl weer verder als danstent. 

Lokatie:  Dalstation Starjet

Website: www.hofstadl.at

Zo lekker

Schüsterhausl

schusterhausl.jpeg

In de voormalige, stokoude schoenmakerij van Flachau bevind zich de gemütliche Schüsterhausl. In de uitgebreide Mahlzeitung (de menukrant)  vind je verfijnde gerechten, unieke combinaties, waaronder de overheerlijke steaks in vele vormen en maten. Het is iets duurder dan een schnitzeltent of pizzeria, maar voor wie heerlijk en knus wilt eten, is dit een topkeuze. Gelegen in de hoofdstraat, pal tegenover de Spar

Lokatie:  Flachau

Website: 

https://www.schusterhaeusl.at/de/

Eat en Chill

Salz'burger

restaurant-salzburger-flachau-1.jpeg

Dit recent in 2016 verbouwde burger restaurant ligt op steenworpafstand van het chalet, op 1 minuutje lopen van Chalet Auhof. De houten zitjes en gezellige hoekjes maken het erg gezellig. Grote groepen worden alleen verdeeld over meerdere tafels. De menukaart is divers met soepen, nacho's en salades vooraf, zeer groot assortiment hamburgers, pasta's en pizza's. Ook voor de kleinsten is er een uitgebreide kinderkaart. Bovendien (zoals veel restaurants) is het zeer goed betaalbaar.

Lokatie:  Flachau, hundsdorfgasse

Website: www.salz-burger.com/

Apres ski & eten

Wildzeit - Schonzeit

apres-ski-restaurant-flachau-wildzeit-12

Flachau blijft vernieuwen en zo ook onderaan de Spacejet. Na de laatste toffe afdaling (een fijne lange en brede piste) plof je zo neer op het terras van Wildzeit-Schonzeit. Een supergave nieuwe tent waarbij het wilde wordt gecombineerd met het mooie, zoals de naam al zegt. De lokatie is waanzinnig klassiek ingericht, een echt Apres Ski schirmbar gekoppeld aan het restaurant en lounge gedeelte. Supergezellig, knus en een fijne service. 

Lokatie:  Dalstation Spacejet

Website: www.schonzeit-flachau.at

Een groot overzicht

Flachau culinair

Apres ski algemeen.jpeg

Flachau.com, het toeristisch verband van Flachau, heeft op haar website een geweldig overzicht van de culinaire mogelijkheden in Flachau en omstreken. Mocht je een restaurant, bar of tent op het oog hebben of een idee hebben, vraag ons gerust naar advies. Grote kans dat wij als 'insiders' jouw keuze of idee kennen en je dan ook zodoende inside informatie kunnen geven, alvast een taxi kunnen reserveren of een reservering maken voor jullie groep. Aarzel niet...

Lokatie:  Flachau

Website: www.flachau.com

bottom of page