top of page
apres ski flachau.jpeg

Apres ski

Ook zo gek op après-ski? Dan ben je in Flachau aan het juiste adres. Flachau is hét centrum voor de apres-ski-minnende mens in Salzburgerland heeft alles in huis voor een feestelijke vakantie in de sneeuw. Na het skiën kun je feesten tot diep in de nacht, elke dag opnieuw.  Er zijn zoveel tentjes, schirmbarren, grote danstenten, voor ieder wat wils. Een selectie en de highlights van de après-ski in Flachau. Here we go...

AUHOF

Apres ski tempel

De Hofstadl

hofstadl.webp

Daar waar om 16h00 de klokken luiden: de Hofstadl, een legendarische apres ski tempel met wereldwijde bekendheid en één van de meest bekende apres ski plaatsen in Oostenrijk. Een grote en volle tent, met drie barren, waar je helemaal los kunt gaan. Sfeervol en gezellig. Het kan wel druk zijn, dus zorg ervoor dat je op tijd bent. En mocht je een aandenken willen, dan kun je je hart op in hun eigen fanshop. Een must see in Flachau!

Lokatie:  Dalstation Starjet

Website: www.hofstadl.at

Afstand Auhof: 5 minuten bus, 20 minuten lopen

Apres ski & eten

Zum Zottl

zum zottl flachau.jpeg

Ook al een geheel gerenoveerde tent, onderaan de weltcupstrecke bij de Achterjet, pal tegenover de Hofstadl. Een mooi ingerichte tent, waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Door de ruimte is het heerlijk vertoeven, dus mocht de Hofstadl te druk zijn even 50 meter lopen en je hebt een heerlijke apres ski tent met een groot open terras, een open haard en een prachtig uitzicht over de piste.

Lokatie:  Dalstation Starjet

Website: www.wastlhof-zottl.at

Afstand Auhof: 20 minuten lopen, 5 minuten bus

Apres ski met het hart

Herzerl alm

herzerlalm flachau.jpeg

Wat een lieve tent is dit, de Herzerl alm, gelegen in het onderste gedeelte langs de Achterjet piste. Ook vanaf de weg te bereiken. Dus lekker apres skiën en dan nog 100 meter rutschen, dat is dan nog net te doen. Heel gezellig, supermooi gerenoveerd en wordt gerund door gezellige dames. Heel vriendelijke service en gewoon "what you see, is what you get". Met recht de Alm met het grote hart.

Lokatie:  Piste tent Achterjet

Website: www.herzerlalm.at

Afstand Auhof: 10 minuten lopen, 3 minuten bus

Echt op de piste

De Ötzi-bar

oetzibar flachau.jpeg

Bovenaan het eindstation van de Achterjet ligt deze ouderwetse schirmbar en (apres-) skitent, waar je overdag heerlijk kan genieten op een inmens terras en altijd in het zonnetje. Pal gelegen tegenover de skischool en een centraal verzamelpunt in het skigebied. Voor pal na het skiën natuurlijk ook een leuke plek om de dag te eindigen, alhoewel je nog wel naar beneden moet. 

Lokatie:  Eindstation Achterjet

Website: www.ansitz.at/

"We are apres ski"

De Dampfkessel

dampfkessel.jpeg

De grote tegenhanger van de Hofstadl, onderaan bij het dalstation Spacejet. Een grote, gezellige en ruimopgezette apres ski tent, waar je ook heerlijk buiten kunt zitten, overdag vaak met live muziek, lekker eten en een goede service. Maar begrijp ons niet verkeerd, ook hier gaat aan het eind van de middag het dak eraf. Dichtbij het chalet, een echte aanrader

Lokatie:  Dalstation Spacejet

Website: www.dampfkessel.at

Afstand Auhof: 15 minuten lopen, 5 minuten bus

Sjiek op de piste

Lisa Alm

lisa alm flachau.jpeg

Een beetje een vreemde eend in de bijt, de Lisa Alm. Een sjieke tent halverwege (!) de piste boven de Achterjet die je beter een clubbing-house tent kan noemen dan een apres ski. De traditionele apres ski muziek vind je hier niet, maar clubmuziek, house en lounge. Inclusief de flessen champagne. Vaak live improvisatie muziek met DJ's, zangers en saxofonisten. Waanzinnig mooi gelegen met een geweldige sfeer.

Lokatie:  Op de berg

Website: www.lisaalm.at

Gelegen op de berg (dalafdaling Flachau)

Flachauwinkl

Ofernturl schirmbar

ofenturl flachau.jpeg

Geskied in Zaugensee of Kleinarl ? Geen paniek, ook daar is er een geweldig tentje voor schnappsie en een dansje. De Ofenturl ligt pal tegenover het dalstation Flachauwinkl en direct naast de skibushalte, waar je de bus terugpakt naar het chalet (15 min). kortom, de perfecte plek, niet te druk (meestal) en keuze uit de kleine bar of de Apres Ski schirmbar  voor de deur. Niet te moeilijk, niet te groot en heerlijke choco

Lokatie:  Piste tent Achterjet

Website: www.ofentuerl.at/de/

Afstand Auhof: 15 minuten skibus

En nog veel meer...

Van Schlager tot livemuziek

Apres ski algemeen.jpeg

Flachau heeft zoveel apres-ski te bieden, teveel om op te noemen. Ben jij op zoek naar een trendy après-ski bar of ga je voor sfeervolle schlagermuziek of een moderne discotheek? Misschien wil je naar graag een live-optreden Overal vind je wel schirmbarren, barretjes en apres ski tenten die garant staan voor een sfeervolle apres ski. Wat je ook zoekt, je vind het vast in Flachau. Neem eens een kijkje op flachau.com voor een ruim overzicht

Lokatie:  Flachau

Website: www.flachau.com

Apres ski & eten

Wildzeit - Schonzeit

apres-ski-restaurant-flachau-wildzeit-12

Flachau blijft vernieuwen en zo ook onderaan de Spacejet. Na de laatste toffe afdaling (een fijne lange en brede piste) plof je zo neer op het terras van Wildzeit-Schonzeit. Een supergave nieuwe tent waarbij het wilde wordt gecombineerd met het mooie, zoals de naam al zegt. De lokatie is waanzinnig klassiek ingericht, een echt Apres Ski schirmbar gekoppeld aan het restaurant en lounge gedeelte. Supergezellig, knus en een fijne service. 

Lokatie:  Dalstation Spacejet

Website: www.schonzeit-flachau.at

Afstand Auhof: 15 minuten lopen, 5 minuten bus

Klein en dichtbij

Schirmbar Pliegenpilz

fliegenpilz flachau.jpeg

Klein maar fijn en bovendien lekker dichtbij op 10 minuutjes lopen van het chalet. Deze knusse schirmbar vind je pal naast de Achterjet. Eigenlijk niets bijzonders, maar met een groep hier aan het eind van de dag samenkomen voor een biertje, een dansje en een schnappsje is toch gewoon supergezellig. Niet te druk, heel vriendelijk en heerlijk knus.

Lokatie:  Dalstation Starjet

Website: www.munzen.at/de/apresskibar-fliegenpilz-flachau.html

Afstand Auhof: 10 minuten lopen, 3 minuten bus

Hip & Gezellig

De Paularei

paularei flachau.jpeg

Een verrassende tent, langs de hoofdweg van Flachau,  vlakbij het chalet, dus weliswaar niet gelegen aan de piste, maar ideaal voor een drankje en een hapje. Eerst even omkleden in het chalet en dan 5 minuten naar deze toffe plek om neer te ploffen bij de open haard. Het is een hippe en moderne tent, waar je niet veel hoempapa muziek zal horen, maar easy going lounge en achtergrond muziek. Feestelijk, vriendelijk en met een zeer relaxte sfeer.

Lokatie:  Hoofdstraat Flachau

Website: www.paularei.at

Afstand Auhof: 5 minuten lopen

bottom of page